HR | EN
Rss eskaFacebook eska


Novosti


Rječnik pojmova

ERP - Enterprise Resource Planning - poslovne aplikacije namijenjene tvrtkama svih veličina i djelatnosti, a služe za planiranje i upravljanje poslovanjem. Često se ERP aplikacije poistovjećuju s knjigovodstvenim softverima, ali, iako imaju elemente knjigovodstvenog softvera, ERP aplikacije su mnogo više od toga.


NAV - ERP aplikacija Microsoft Dynamics NAV - skraćeno od Navision26.09.2013.

AER certifikat - Authorized Academic reseller

Od 24.09.2013. ESKA d.o.o. u svom portfelju ima još jedan certifikat i Microsoft priznanje. Radi se o Microsoft Authorized Education Reseller certifikatu i priznanju, koji dokazuje da je ESKA d.o.o. ovlaštena od strane Microsofta za savjetovanje u licenciranju te prodaju licenci edukacijskim ustanovama. Za stjecanje certifikata ESKA je morala zadovoljiti par preduvjeta zadanih od Microsofta:

  • Aktivno članstvo u Microsoft Partner Networku;
  • Položen certifikat koji dokazuje da se poznaju sva pravila licenciranja te pravila licenciranja edukacijskih ustanova;
  • Prihvaćanje uvjeta poslovanja unutar Academic Education Reseller programa.

Kako bi se omogućio lakši rad edukacijskih ustanova, Microsoft je kreirao AER program radi omogućavanja rada na najnovijoj Microsoft tehnologiji, licenciranja po povoljnijim cijenama, pristup uslugama u oblaku (cloud uslugama) bez dodatne naplate uz određene programe licenciranja te ostale pogodnosti koje donosi nabava licenci kroz spomenuti program.

Također, Microsoft je propisao uvjete koje pojedina ustanova mora zadovoljiti kako bi mogla kupovati licence po povoljnijim uvjetima.ESKA savjetuje tvrtke o optimalnom načinu licenciranja koje odgovara potrebama svake organizacije. Svaka organizacija može provjeriti da li ima pravo nabaviti licence kroz AER program ili neki drugi program s posebnim uvjetima.

 

10.09.2013.

U novom broju Poslovnog savjetnika pročitajte što to točno podrazumijevamo pod održavanjem Microsoft Dynamics NAV sustava. 

U rujanskom broju časopisa Poslovni savjetnik, naša direktorica Renata Pavletić Mužak je napisala članak o usluzi održavanja Microsoft Dynamics NAV sustava, licenčnim pravima te o pogodnostima koje uživaju korisnici novijih naspram starijih verzija sustava. Naglasak članka je između ostalog na dvije različite usluge održavanja: održavanja NAV licence te održavanje NAV sustava.

Za više informacija o održavanju Microsoft Dynamics NAV nam se slobodno obratite i doznajte više o Microsoft Dynanics NAV sustavu i ESKA lokalizaciji.


*Portal www.poslovni-savjetnik.com službena je stranica mjesečnika Poslovni savjetnik.

ESKA d.o.o.
pitaj@eska.hr

 

05.07.2013.

Microsoft dodijelio novu kompetenciju u ESKA: Small Business competency!

Nova Microsoft kompetencija s kojom se ponosimo jest Small Business kompetencija. Priznanje koje smo dobili nas svrstava u mali broj certificiranih tvrtki u Hrvatskoj koje imaju ovu kompetenciju i certifiirane konzultatne, odrađene projekte i znanje o cloud tehnologijama. Small Business kompetencija daje korisnicima do znanja da je certificirana tvrtka upoznata s cijelokupnim paketom Microsoft Office 365 tehnologija te da smo u mogućnosti da vam pružimo najbolje rješenje "skrojeno" za vas.

Saznajte više i isprobajte Microsoft Office 365 cloud rješenje i obratite nam se s povjerenjem.

25.05.2013.

ESKA predstavila lokaliziranu verziju Microsoft Dynamics NAV ERP 2013 poslovnog rješenja

Zagreb, 21.05.2013. - Danas je na jednodnevnoj konferenciji predstavljena lokalizirana verzija Microsoft Dynamics NAV 2013 poslovnog rješenja. Događaj je organiziran u suradnji  tvrtke ESKA, koja je provela lokalizaciju proizvoda za hrvatsko tržište i tvrtke Microsoft Hrvatska. Tvrtka ESKA d.o.o. jedan je od Microsoftovih Managed partnera odabranih za prijevod  i funkcionalnu prilagodbu ovog rješenja na hrvatski jezik te je vlasnik lokalizirane verzije koja je u sklopu događaja demonstrirana.

Predstavljanje je održano u formi cjelodnevne konferencije u sklopu koje je, uz demonstraciju lokalizirane verzije Dynamics NAV-a, predstavljena savjetodavna ekspertiza tvrtke ESKA na tom području, od pružanja infrastrukturne podrške i tima iskusnih konzultanata za implementaciju ovakvog tipa rješenja, do modela financiranja u suradnji s partnerskim tvrtkama.

Microsoft Dynamics NAV 2013 idealno je ERP rješenje za integrirano upravljanje poslovanjem, naročito kod uvođenja novih poslovnih procesa i njihovog prilagođavanja usporedo s rastom tvrtke. Danas više od 300.000 klijenata globalno koristi ovo rješenje, koje je lokalizirano i prilagođeno na čak 42 jezika, uključujući i hrvatski. Nova verzija donijela je  znatna tehnološka poboljšanja, od nove arhitekture sustava, preko mogućnosti pune funkcionalnost i rada kroz Internet preglednik, do uključenog SharePoint klijenta, koji su sada dostupni korisnicima na hrvatskom jeziku i usklađeni s hrvatskim zakonodavstvom.

„U današnjim uvjetima poslovanja postalo je iznimno važno imati na raspolaganju dostupne i pravovremene informacije relevantne za sve segmente upravljanja poduzećem. Danas kada je bitna svaka kuna i minuta vremena zaposlenika bitno je imati središnju podršku koja omogućava optimizaciju protoka informacija, automatizaciju unosa i obrade podataka.“,  naglasila je Renata Pavletić Mužak, direktorica tvrtke ESKA koja je provela lokalizaciju Microsoft Dynamics NAV 2013 verzije za hrvatsko tržište.

Microsoft Dynamics NAV 2013 sustav osmišljen je sa ciljem pojednostavljenja i ujednačenja  poslovnih  procesa u organizacijama kako bi se osigurala bolja kontrola, povećale profitne marže te potaknuo profitabilan rast organizacije. Osim toga, Microsoft Dynamics NAV 2013 pruža kontrolu i omogućuje uvid u ono što se događa u tvrtki te osigurava pravovremenu opciju donošenja pametnih odluka koje utječu na kvalitetnije prilagođavanje tvrtki uvjetima i promjenama na tržištu.

Renata Pavletić Mužak tom je prigodom također istakla kako je središnju podršku organizaciji moguće osigurati kroz nekoliko momenata, koji su međusobno usko povezani: od softverskog rješenja, preko infrastrukturne podrške, stručnog tima za implementaciju i podršku do dobrog programa financiranja.

Microsoft Dynamics NAV stvara dodatnu vrijednost za organizacije na tri važna načina. Kao prvo, povećava svoj povrat od ulaganja (ROI) kroz povećanje produktivnost koju stvara kroz kvalitetniju kontrolu troškova.  Kao drugo, Microsoft Dynamics NAV nudi interoperabilnost s drugim tehnologijama koje se već korite u tvrtki čime se smanjuje ukupni trošak vlasništva (TCO). I na kraju, osigurava maksimalnu iskoristivost tehnologije zahvaljujući bržem obavljanju zadataka uz niži trošak.

„Drago nam je što hrvatskom tržištu možemo predstaviti novu verziju Microsoft Dynamics NAV 2013 sustava, kojeg je lokalizirao naš Managed Partner tvrtka ESKA, a čija glavna prednost leži upravo u njegovoj jednostavnosti primjene i prilagodbe potrebama poslovanja. Također, Microsoft Dynamics NAV rješenje, osim što je jednostavno i praktično, ujedno je i kompatibilno s drugim poznatim Microsoftovim tehnologijama, kao što su Microsoft Office, SharePoint i sl.“, izjavio je tim povodom Zoran Šegić, voditelj poslovanja Dynamics segmenta, Microsoft Hrvatska.

Tvrtka ESKA u sklopu događanja predstavila je svoju cjelovitu ponudu i ekspertizu na tom području.

15.03.2013.

ESKA ima novu Microsoft kompetenciju – Data Platform


Početkom ožujka 2013., ESKA d.o.o. je stekla još jednu kompetenciju koje Microsoft dodjeljuje svojim partnerima. Kompetencije ostvaruju isključivo Microsoft partneri koji zadovoljavaju uvjete poput određenog broj certificiranih stručnjaka u području Microsoft tehnologija, položenih ispita o poznavanju pravilnog licenciranja te određen broj referenci korisnika.
Data Platform kompetencija se dodjeljuje partneru koji dokazano posjeduju znanja i odrađene projekte koji se baziraju na Microsoft SQL Server te Windows Server tehnologijama.
Uz novu Microsoft Data Platform kompetenciju, ESKA d.o.o. otprije ima aktivnu ERP kompetenciju te Small Business Specialist priznanje.

18.10.2012.

ESKA d.o.o. profil na službenim stranicama Microsoft Pinpoint

Microsoft Pinpoint

Pinpoint je službena Microsoftova stranica posvećena partnerima na kojoj možete pronaći informacije vezane uz tvrtke, njihove usluge i ekspertize u pojedinim Microsoft tehnologijama.
ESKA d.o.o. ima kreiran profil te nas možete pronaći na našem službenom Pinpoint profilu.

Provjerite kako vam možemo pomoći i pošaljite nam upit. Unaprjeđenje vašeg poslovanja naš je izazov.

-----
ESKA d.o.o.

03.10.2012.

Stručnost ESKA d.o.o. dokazana stjecanjem još jednog MCT certifikata

U ponedjeljak, 01.10.2012., dobili smo službenu potvrdu da je naša kolegica Maja Cvetko uspješno položila ispit trenerskih vještina s vrlo visokom ocjenom te tako stekla pravo na dobivanje MCT certifikata. MCT certifikat ima važnu ulogu u procesu učenja te je iz tog razloga vrlo bitno da MCT stručnjaci pružaju najvišu profesionalnu i tehničku razinu usluge.
U ESKA d.o.o. ćemo i dalje aktivno raditi na tome da pratimo sve standarde struke i zadovoljimo najviše kriterije te na taj način pružimo najveću vrijednost usluge našim korisnicima.

O MCT certifikatu: MCT certifikat imaju pravo steći stručnjaci koji imaju prethodno položen Microsoft certifikat, odnosno aktivan MCP status (Microsoft Certified Professional). Stručnjaci sa stečenom MCT titulom profesionalni su instruktori, predavači i konzultanti s radnim iskustvom u razvoju, primjeni i podršci jednog ili više Microsoftovih tehnologija.

Čestitamo kolegici Maji Cvetko na stečenom certifikatu i želimo joj još puno uspjeha u daljnjem certificiranju.

 

13.02.2012.

Project Management - iskoristite Early Bird!

Sa zadovoljstvom objavljujemo novi Project Management trening pod vodstvom Nenada Trajkovskog u peroidu od 26. - 30.03.2012., hotel Antunović, Zagreb.

Informacije o treningu:
Project Management workshop + Risk Management
40 PDUs
Datum: 26. - 30.03.2012.
Lokacija: Hotel Antunović, Zagreb

Early Bird cijena (do 26.02.2012.): 6.000,00 kn + PDV
•    za 3 ili više polaznika iz iste tvrtke: 5.800,00 kn + PDV
Redovna cijena (iza 26.02.2012.): 6.900,00 kn + PDV
•    za 3 ili više polaznika iz iste tvrtke: 6.200,00 kn + PDV

U cijenu treninga je uključena kotizacija, materijali za trening, ručak i osvježenja u pauzama za vrijeme trajanja treninga.

Dodatne infromacije i prijave na:
email; ana@eska.hr
Telefon; +385 1 5504 288
Mobitel; +385 91 3843 124

 

28.11.2011.

Novost - Dva MCT trenera u ESKA d.o.o.!

Microsoft MVPU prostorijama Microsoft Hrvatska je u petak 25.11.2011. održan MCT (Microsoft Certified Trainer) ispit. Naši konzultanti Nenad Trajkovski i Antonija Blažić su položili s vrlo visokim ocjenama te postali MCT treneri.
Proces konstantnog ulaganja u znanje i usavršavanje naših konzultanata je dio naše poslovne politike te ESKA s ponosnom objavljuje da od petka 25.11.2011. imamo dva MCT (Microsoft Certified Trainer) trenera (Nenad Trajkovski i Antonija Blažić). Ovo je samo još jedan u nizu certifikata koje naši konzultanti posjeduju, a znanja stečena ovim certifikatom će zasigurno našim klijentima i partnerima dodatno garantirati visoku profesionalnost i sposobnost u pružanju usluga koje ESKA d.o.o. nudi na tržištu.

22.11.2011.

Project Management trening i E Rejuvenation program

Krenula je nova serija treninga posvećenih Project Managementu (Upravljanje projektima) pod vodstvom Nenada Trajkovskog, PMP, PMI-RMP.
Trening "Project Management + Risk Management" se održava 12. - 16.12.2011. u Hypo Centru. Novost koju smo uveli jest kombinacija intenzivnog treninga s programom E Rejuvenation "Fit for Business" koji Vam pomaže u smanjivanju stresa i opuštanju nakon rada u uredu.

Detalje i informacije kako se prijaviti možete saznati u službenom pozivu.

S poštovanjem,
ESKA d.o.o.