HR | EN
Rss eskaFacebook eska


Novosti


Rječnik pojmova

ERP - Enterprise Resource Planning - poslovne aplikacije namijenjene tvrtkama svih veličina i djelatnosti, a služe za planiranje i upravljanje poslovanjem. Često se ERP aplikacije poistovjećuju s knjigovodstvenim softverima, ali, iako imaju elemente knjigovodstvenog softvera, ERP aplikacije su mnogo više od toga.


NAV - ERP aplikacija Microsoft Dynamics NAV - skraćeno od NavisionRječnik pojmova i kratica

 

 

BI Business Intelligence – aplikacije za prikupljanje podataka i/ili analizu podataka. BI nije ništa drugo nego alat za dobivanje svih potrebnih izvješća bilo da su izvješća interna ili zahtijevana od vanjskih subjekata.
   
ERP Enterprise Resource Planning – poslovne aplikacije namijenjene tvrtkama svih veličina i djelatnosti, a služe za planiranje i upravljanje realizacijom. Vrlo često se ERP aplikacije poistovjećuju s knjigovodstvenim softverima, ali, iako imaju elemente knjigovodstvenog softvera, ERP aplikacije su mnogo više od toga.
   
Go-live Puštanje u pogon, datum puštanja u pogon.
   
NAV ERP aplikacija Microsoft Dynamics NAV - skraćeno od Navision
   
PMP Project Managemenr Professional. Najviši certifikat koji dokazuje vrhunsku osposobljenost za upravljanje projektima prema standardima PMIa.
   
PMI PMI je najveća svjetska udruga za upravljanje projektima. (www.pmi.org)
   
Projekt Projekt je privremeni pothvat kojim se stvara jedinstveni rezultat, proizvod ili usluga
   
Upravljanje projektima Upravljanje projektima je primjena znanja, vještina, alata i tehnika na projektne aktivnosti kako bi se zadovoljili ciljevi projekta.